Para, i viu el moment!

Des que ens llevem estem pendents del rellotge. Mengem amb presses, anem a reunions a corre cuita, descansem ràpid i malament, acaba el dia, anem a dormir i tornem al mateix.

Has sentit mai que aquest estil de vida et causa una pressió i malestar? Potser és perquè ets esclau del temps i tot gira entorn això. Doncs un consell, para 2 minuts i llegeix aquest article.

A la velocitat que avança el món, les tecnologies i la societat ens és impossible gaudir de les petites coses del nostre dia a dia, del menjar, del temps lliure, del descans… Això es deu a una filosofia d’immediatesa i productivitat a la que les societats occidentals ens veiem abocades.

Però cal acabar amb aquest pensament. Més hores treballades no vol dir més productivitat; més ràpid no vol dir millor; i més volum en menys temps no vol dir rendiment.

Para. Descuida el rellotge un moment. Planifica. Posa acció. Gaudeix.

Això és el què defensa la filosofia Slow Life. Per culpa de la velocitat a la que vivim no gaudim del què tenim ni fem. Hem de procurar generar espais i moments on podem desconnectar, reflexionar i poder gaudir del temps.

Aquesta filosofia sorgeix a través del què es coneix com Slow Food, en contra de la cultura de les multinacionals de menjar ràpid, i promou el menjar tradicional, la cuina lenta, inclòs gaudir de companyia durant els àpats, allunyats de tecnologies, dispositius i distraccions.

Avui en dia l’Slow Life arriba a totes les vessants humanes, des de l’Slow Tech (que defensa que hem de deixar de ser dominats per la tecnologia i utilitzar-la i aprofitar-la només quan sigui necessari) fins a l’Slow Fashion (que promou un moviment de moda sostenible i escollir productes artesanals de proximitat).

Et proposem una reflexió:

Controles la velocitat a la que vius? Busques moments per respirar i desconnectar? Inverteixes més de 30 minuts en menjar? Delegues feines menys importants? Cancel·les plans si la teva estabilitat emocional està en risc?

Si la majoria de respostes és NO, vius una Fast-Life i el cos et demana que li donis marge. Convençut? Doncs posa-ho en pràctica:

  1. Respira: quan sentis ansietat, respira profundament, té un efecte immediat de relaxació.
  2. Marca espais de descans: Estiguis amb el què estiguis, si és l’hora que t’havies proposat per desconnectar, fes-ho.
  3. Busca un moment per planificar l’endemà: que no sigui abans d’anar a dormir ja que és moment per desconnectar, però busca un forat per planificar l’endemà
  4. Troba una activitat per desconnectar: Llegir, practicar ioga, treure a passejar el canari, el que et vagi millor com a activitat d’impàs entre l’acceleració del dia i la tranquil·litat d’arribar a casa.
  5. Planifica els àpats: Acostumem a menjar malament per mandra a cuinar. Avança’t la feina, planifica els menjars i la compra i podràs fer més en menys temps.

Són 5 punts que no et costaran implementar. És més, potser ja els estàs fent i no n’ets conscient. Si ja ho fas, fes-ho de forma conscient. Si no, prova-ho!

Si et sembla interessant el post i coincideix que la teva activitat per desconnectar és la lectura, et recomanem Elogio a la Lentitud (2004), de Carl Honoré, periodista canadenc autor del best seller sobre l’Slow Life.

I tu, creus que un estil més desaccelerat pot generar més rendiment? O pel contrari, quan es té un objectiu en ment no es pot parar ni ser lent?