Les pors

Les pors són un gran bloquejador de les persones. Qui no ha tingut por en tants moments a la vida? Des de petit, jove o gran? Sempre les pors s’interposen en els nostres somnis, en el que ens agradaria, en el què ens apassiona, en ser nosaltres mateixos. Només falta que tinguem una idea amb il·lusió, perquè acte seguit aparegui la por per espatllar-ho tot. La por ens fa difícil les coses. Qui s’atreveix davant d’ella? Perquè a més, la punyetera fa servir uns arguments que són verosímils. Potser és que ens coneix molt bé? Quantes coses no hem deixat de fer per la por? A vegades sembla que és l’encarregada de fer-nos viure una vida mediocre, d’eliminar tots els moments de passió i d’il·lusió que podríem tenir durant la vida. Principalment ataca a aquell nen interior que tenia somnis i il·lusions i que ara de gran, que si que tindríem el poder de realitzar-les, la por ens bloqueja.

T’imagines alliberar-nos d’aquestes pors? Entenc que les pors ens ajuden a identificar un perill imminent i que ens ajuden per tant, a conservar la nostra vida i la nostra integritat. Però és que els humans som capaços d’enganxar-nos a aquest estat de por d’una forma crònica! T’imagines alliberar-nos d’aquestes pors? T’has adonat que quan decidim fer allò que volíem fer, inclús amb por, la por disminueix i nosaltres ens empoderem? Acabem més victoriosos! Al final, la por fa més gran la victòria. Sembla com si la por estigués jugant un paper en el camí del nostre desenvolupament personal, o en el camí de les nostres aventures, dels nostres objectius. El plaer més gran és haver aconseguit la victòria en allò que més por ens feia. La por augmenta el plaer de la victòria!

Sembla com si la por fos un filtre que només deixa passar a aquelles persones que realment estan interessades en el cim, en l’objectiu. Aquelles persones que per a ells és molt important. Segurament aquelles persones que tenen unes conviccions molt fermes, un propòsit molt poderós, possiblement amb l’interès d’influir i ajudar a més persones que a ells mateixos. Aquestes són persones de grans victòries.

Com seria la teva vida plantejada des del punt de vista que les pors són les teves aliades? T’imagines donant les gràcies a les pors perquè elles han fet més gran la victòria? T’imagines emprenent les aventures que més desitges i fent de la vida una aventura apassionant, on cada petita cosa forma part de tu, de la teva il·lusió, dels teus valors i del teu propòsit?

Si quant enfrontem les pors i fem allò que ens feia por de fer, les pors s’empetiteixen i tu t’empoderes, ja tens un molt bon camí per a superar-les. Fes allò que et fa por de fer i t’empoderaràs i seràs cada cop més bo en aquella àrea i la teva competència també et farà més segur i tenir menys por.

També podem connectar amb el nostre interior i decidir quina vida volem viure, i a quin propòsit la dediquem. Quant augmenta la nostra convicció i quant més gran és el nostre propòsit més gran és la nostra valentía i la nostra capacitat de portar-la a terme.

Amics, atrevim-nos a dissenyar la nostra vida, no des de les pors, sinó des de les nostres conviccions i propòsits. Connectem amb el nostre interior, amb els nostres valors, i vivim la vida que val la pena viure.