Aigua bona per una salut plena

1. L’aigua ens aporta salut

Hola amics, de nou estem aquí compartint amb vosaltres un nou tema. Aquest serà un primer article d’una seqüència de 4 sobre la importància de l’aigua per la salut, quins perills pot comportar i com obtenir aigua de bona qualitat.

El cos està format per un 75% d’aigua i el cervell un 85%. L’aigua és vital i juga un paper molt important en tots els processos que fa el nostre cos. No és casualitat que l’únic planeta que coneixem habitat és el planeta blau. El 75% de la superfície és aigua i això ens ha de fer pensar en la gran importància que té en tots els essers vius. L’aigua és vida.

El cos és com un laboratori on s’hi fan molts processos tant físics com químics i l’aigua hi és imprescindible en tots ells. Les cèl·lules de les articulacions creen uns cartílags basats en l’aigua que els permet lliscar entre ells permetent-nos unes articulacions suaus. L’aigua es cuida de l’aparell digestiu i extreu els nutrients dels aliments, transportant-los a totes les cèl·lules del cos. També elimina tot el què s’ha digerit que no és útil al cos i de forma suau. Neteja els ronyons de substàncies tòxiques. Si els ronyons no estan be, tot el cos s’intoxica. Ens manté una pell hidratada, saludable i jove. Participa en el correcte funcionament de tots els òrgans. Elimina els tòxics de les cèl·lules afavorint el seu funcionament. Sense l’aigua suficient, augmentarien els tòxics a la sang acidificant el nostre cos. En fi, l’aigua intervé en totes les funcions del cos i la seva mancança posa en problemes la nostra maquinària facilitant l’aparició de malalties.

Estem bevent l’aigua que necessitem?

Moltes vegades no donem prou importància a l’aigua i no bevem la quantitat que el cos necessita per a desenvolupar-se d’una forma saludable. Necessitem aigua, però llavors quant tenim set bevem refrescos, alcohol o cafè. I no és el mateix! Imaginem-nos fent una rentadora amb cafè…o amb vi. No. No és el mateix! Totes aquestes begudes, encara que porten aigua, també porten ingredients que el cos, per processar-los, necessita d’aigua, o sigui que són begudes deshidratants. A més, moltes vegades, pel ritme de vida estressant que portem no fem cas a la set i no bevem suficient aigua. Necessitem beure aigua pura i força.

Generalment, escoltem poc el nostre cos i al llarg dels anys, anem perdent la sensació de set. Sense la sensació de set, cada vegada bevem menys i continuem amb la deshidratació. Arribem a un punt en que podem tenir un cos deshidratat, i ni ho sabem. Si no s’hi posa remei, aquesta deshidratació es va agreujant, amb els anys, entrant en una deshidratació crònica. Això provoca un cos estressat, més dèbil i més propens a qualsevol malaltia.

Tinguem en compte, també, que a mida que envellim aquest percentatge d’aigua es va reduint, i ens anem eixugant. Per això, conservar la hidratació del nostre cos és conservar-nos joves i mantenir la vitalitat.

Quant el cos ha de fer una activitat i necessita l’aigua que tu no li aportes, es veu obligat a buscar aquesta aigua d’un altre lloc, complicant així el funcionament del cos i podent crear un problema de salut.

Moltes vegades, davant d’un d’aquests problemes ens omplim de fàrmacs, quant el primer que hauríem de fer és mirar si estem ben hidratats i ben nodrits. Hi ha molts problemes de salut que simplement bevent l’aigua que necessites se solucionen.

El Dr. Batmanghelidi ha comprovat amb els seus més de 3.000 pacients, que la majoria tenien greus dèficits d’aigua i que en la majoria dels casos simplement bevent més aigua solucionaven molts dels símptomes que tenien.

Així doncs, quanta aigua hauríem de beure? Això depèn de la constitució de la persona, però podem dir que un mínim de 2 litres pels homes i 1,5 litres per les dones seria recomanable. Recomano beure mig litre d’aigua just llevar-te, a glopets i repartir la resta durant el dia.

Ara, l’aigua que tenim, és bona? És saludable l’aigua de l’aixeta? I l’aigua d’ampolla, ens en podem fiar? En una propera ocasió parlarem dels contaminants que pot portar l’aigua com els emergents i els microplàstics i finalment com tenir una aigua de qualitat.